Mousse de fructe fără lactate: Un desert delicios și sănătos!
Dragii mei gurmanzi, astăzi vă împărtășesc o rețetă minunată de mousse de fructe fără lactate, ouă sau gluten. Un desert racoros, numai bun pentru perioada postului sau dacă ai alergii la lactate, ouă sau gluten
Ingrediente:
- 200 g piure de fructe (fructe de pădure, mango, căpșuni, afine, etc.)
- 200 g lapte de cocos la conservă, full fat, nu light (recomandat: Lidl, Carrefour)
- 5 g gelatină porc (Dr. Oetker) sau 2 g agar-agar
- 20 g sirop agave sau 50 g zahăr
Mod de preparare:
- Începe prin a hidrata gelatina în 20 g apă.
- Într-o crăticioară, amestecă piureul de fructe cu siropul de agave sau zahărul și agar-agarul (dacă îl preferi în locul gelatinei). Lasă compoziția la fiert până când piureul dă în primul clocot, amestecând ocazional.
- Dacă nu utilizezi agar-agar, adaugă gelatina hidratată peste piureul de fructe fierbinte.
- Pentru o textură mai fină, poți trece piureul de fructe printr-o sită, astfel eliminând semințele din fructele de pădure.
- Bate ușor laptele de cocos cu mixerul și adaugă apoi piureul de fructe cald. Continuă să mixezi timp de 2-3 minute pentru a obține o compoziție aerată și omogenă.
- Mousse-ul de fructe fără lactate poate fi servit așa cum este, în pahare sau forme individuale, sau poate fi folosit ca umplutură pentru torturi și alte deserturi.
- Știai că multe creme vegetale din comerț pot conține proteine din lapte sau lactoză? Pentru a evita aceste ingrediente nedorite, recomand utilizarea laptelui de cocos la conservă. Rezultatul? O friscă de cocos delicioasă și aerată, perfectă pentru orice desert fără lactate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu